divendres, 31 d’agost del 2007

Galta de porc a l'empordanesa



INGREDIENTS:
Per 4 persones
· 4 galtes de porc
· 1 ceba
· 25 grams de Pernil Serrà o ibèric (magre)
· 2 o 3 tomates madurs
· un Rajolí de vi negre
· 200 grams de pastanagues
· 3 carxofes
· 25 grams d’ametlles torrades
· 1 all
· Julivert
· Sal
· 1 fulla de llorer
· 1/4 de litre de brou
PREPARACIÓ:
Salar les galtes de porc i posar-les a daurar a la cassola amb una mica d’oli. Reservar-les. A la mateixa cassola, on hi hem daurat les galtes, i amb el mateix oli, sofregirem una ceba picada ben petita i afegirem el pernil tallat a trossets petits y la tomata ratllada. Quan s’hagi reduït una mica, afegirem el vi negre i el deixarem reduir fins que s’evapori. (No ens hem d’oblidar d’anar afegint sal a tots els ingredients que hi anem afegint). Farem una picada d’ametlles torrades, all i julivert. Diluirem amb una mica de brou i ho afegirem a la cassola. Introduirem de nou les galtes a la cassola amb una fulla de llorer i la resta del brou. Courem tot això, tapat al forn durant una mitja hora (ja veurem quan està cuit del tot). Mentre les galtes son al forn bullirem les pastanagues tallades pel llarg, amb una culleradeta de sucre, fins que siguin tendres, i les afegirem a la cassola. Bullirem els cors de les carxofes tallades per la meitat, amb aigua i un pols de sal. Un cop bullides les enfarinarem i les fregirem amb oli ben calent. Quan faltin uns 5 minuts per què estiguin acabades les galtes, les afegirem a la cassola.
És una recepta una mica entretinguda, però queda molt be.