dimecres, 11 de juliol del 2007

LA CARN DE PORC (1)

La Carn de porc és igual de sana que les carns d’altres animals. aproximadament el 50% dels seus greixos son àcids Grassos monoinsaturats del tipus àcid oleic, del mateix tipus que l’oli d’oliva. Ingerir aquests tipus de greix contribueix a la reducció dels nivells de colesterol en sang a expenses de l’anomenat colesterol dolent o LDL, i a augmentar els nivells de l’anomenat colesterol bo o HDL.Fins fa pocs anys, els experts en nutrició i salut recomanaven limitar-ne el consum i que fos més aviat ocasional (igual que va passar amb l’ou) al·legant que era una carn amb molt de greix i rica en colesterol. Però, investigacions dels últims anys han posat de manifest que aquesta carn és tan sana com les altres i, a part d’això, han descobert que el seu greix és el més ric en àcids grassos monoinsaturats. Deixant de banda la qualitat d’aquest greix, també per la seva quantitat és recomanable la carn de porc: hi ha peces molt magres, com el llom i el rellom, que contenen menys greix que el que ens aporta un filet de vedella.