dimarts, 24 de juliol del 2007

PA AMB TOMATA I PERNIL

El pa amb tomata, és potser el plat més representatiu de Catalunya, un aliment molt sa, i que ens serveix per acompanyar els nostres plats, o es converteix en el protagonista de l’àpat.
La preparació és molt simple, només necessitarem Pa (preferiblement de Pagès), tomates madurs (preferiblement de la varietat “de Penjar”), oli d’oliva verge, i sal. Opcionalment all.
Agafem la tomata (o tomàquet), el partim per la meitat, i el freguem per sobre del pa. Que quedi ben vermella tota la superfície. Si es vol es pot fer per els dos costats del pa. Hi afegim un bon raig d’oli d’oliva, i la sal. És senzillíssim i està boníssim.
També es pot fer amb el pa torrat i rascar-hi una mica d’all abans de posar-hi la tomata.

Quan tenim el pa amb tomata preparat, podem afegir-hi a sobre el Pernil ibèric o curat i a gaudir!
El pa amb tomata el podem acompanyar de qualsevol cosa: formatge, embotits varis, llom i formatge, bacó, anxoves, truita ....