dilluns, 27 d’agost del 2007

Llom de porc

Recepta :1-travessar el llom amb un ganivet varies vegades i emplenar els forats amb aquesta barreja: trossets de pernil, all i julivert picat, pebre molt, clau molt, i retlladura de nou moscada. Deixar macerar el llom amb el vi durant tota la nit a la nevera.
2-Posar el llom previament salat cobre d'una safara per forn amb oli d'oliva, el vi de la maceració i dues fulles de llorerl. El temps de cocció dependrà de la grandària de la peça de carn. Se li ha d'anar donant la volta de tant en tant per prevenir que se'ns ressequi.
3- Quan quedi mitja hora aproximadament per què estigui llest li afagirem els alls filetejats, una pastilla de brou i el pebre vert.
Si ens ha sobrat farciment de la carn, ho afagirem també al brou.
Consells :Es pot servir fred o calent, amb unes verduretes al vapor o unes patates de pobre.
Ingredients :Peça de llom. Pernil tallat a trossets. Alls pelats i picats. Alls filetejats. Julivert picat. Sal. Pastilla de Brou. Vi blanc. Llorer. Pebre negre molt. Nou moscada. Clau molt. Pebre vert. Oli d'oliva.
és fàcil de fer, a un preu raonable, es prepara en 20 minuts i ha de coure uns 80 minuts aproximadament.